2018-09-11
行完美丽华要医医肚,发现有一间匿埋在一角既Cafe,见到晚餐都有唔少选择,所以就决定去试试~😋(图1, 2)同行嘅朋友拣咗一个比较heavy啲嘅选择,就系阿根廷莎莎牛扒,一个人食既话份量都几大😝(图4)我就因为最近食得太多油腻野既关系,所以见到menu有呢个健康既选择,谂都无谂就拣左呢个菠菜意大利青瓜直面啦~(图3)睇见绿油油一片,一开始都有啲吓亲😂 但系食落发现系一个小清新既味道🍝 呢个意粉味道比较清淡,啱晒唔钟意重口味嘅人~ 不过比较特别嘅系,意粉入面加咗啲核桃之类既nuts同埋芝士忌廉黎吊一吊味,所以捞埋黎食有口感之余,都会有返啲咸味中和一下😋 (图5)听闻呢度嘅咖啡比较出名,waitress都有推荐我试下Cold Brew等等,但自己唔太好咖啡,所以饮品方面就比较保守地拣咗一杯嘅Iced Milk Chocolate🥛 朱古力嘅味道好浓郁,唔会因为多冰而搞到淡哂~ (图6, 7, 8)最后都想特别推介一个甜品,就系奶酱多!🍞 其实都好好奇系一间咁西式既餐厅入面,拣呢个听落好普通既甜品会系点样~ 一上碟其实都好surprised,因为摆得好有心思,细细旧一啖摆落口好方便~ 多士上
(图1, 2)
(图4)
(图3)
(图5)
(图6, 7, 8)
一上碟其实都好surprised,因为摆得好有心思,细细旧一啖摆落口好方便~ 多士上面搽咗浓浓一pat嘅花生酱,加埋粟米脆片,好有咬口,值得一试🤩 所以就算系平凡嘅选择,分分钟都有意外嘅惊喜🤤
(图9, 10)