2009-04-20
早一个星期已经谂住去中环间Cova,但系去到发觉环境唔系太舒服,而且食品好似唔够多。所以转而阵地,今个星期最终去了铜锣湾利园地下嘅Cova,先经过佢嘅饼店,再入到去,感觉好Grand,同其他分店嘅感觉完全唔同,店入面分开几个厅,每个area都好大,楼底又高,中环、又一城、海港城嘅分店跟本提供唔到呢种效果。我地试咗佢嘅tea buffet....1. 西柚汁 - 什拣一款果汁,我地拣咗佢嘅西柚汁,饮得出系新鲜制嘅。2. 甜品 - 有各款pastries, sandwiches,款款都整得细细粒,好精致,尤其系蛋糕,真系好好食 (但系牛油蛋糕最唔掂)。3. Coffee - 可以改选Cappuccino,不过我地两个唔喜欢浓味咖啡,还是点了两杯普通咖啡,不过真系好普通,同日本嘅咖啡冇得比。Comment: 有咁舒服嘅环境,加上咁多美点,得闲同三五知己去倾吓计,真系几写意嘅。
我地试咗佢嘅tea buffet....