2024-10-21
今日lunch同朋友去左间好有feel既餐厅度食嘢同打卡😍餐厅入面有大量复古英伦风既布置同饰品,典雅高贵又迷人,仲有啲似哈利波特嘅场景添😍搞到我哋喺度影咗好多打卡相😆影完相之后,我地叫咗两个好抵嘅lunch set ⬇️⬇️🌟4 course Lunch set🌟 $138 @包含左前菜+ 餐汤+主菜+甜品▫️前菜蕃茄水牛芝士蟹籽沙律胡麻酱沙律口味清爽又开胃,有埋蟹籽既加持,口感更加好❗️▫️餐汤周打鱼汤质地浓稠,入口充满鲜味❗️▫️主菜✨香煎澳洲羊架 ✨+ $20羊架鲜香味美又唔膻,肉质细腻冇过熟,又软又嫩真心正👍🏻配菜仲有薯菜或扁意粉可以拣,小妹拣左既扁意粉,烟烟韧韧几好食🤤✨香煎纽西兰牛柳✨ + $20牛柳细嫩多汁又腍身,仲要系我想要既熟度,粉粉嫩嫩好诱人😍▫️甜品迷你纽约芝士饼既芝士味好重,令人愈食愈滋味‼️▫️饮品有咖啡、果汁、花茶可以拣;我地不约而同咁拣左清香扑鼻既花茶去油腻😆饮完真系好舒服🟫The Wall Street Bar & Lounge📍尖沙咀金巴利道40号MW Plaza1楼港铁尖沙咀/尖东站 B1出口,步行约5分钟
影完相之后,我地叫咗两个好抵嘅lunch set ⬇️⬇️
🌟4 course Lunch set🌟 $138 @
包含左前菜+ 餐汤+主菜+甜品
▫️前菜
蕃茄水牛芝士蟹籽沙律
胡麻酱沙律口味清爽又开胃,有埋蟹籽既加持,口感更加好❗️
▫️餐汤
周打鱼汤质地浓稠,入口充满鲜味❗️
▫️主菜
✨香煎澳洲羊架 ✨+ $20
羊架鲜香味美又唔膻,肉质细腻冇过熟,又软又嫩真心正👍🏻
✨香煎纽西兰牛柳✨ + $20
牛柳细嫩多汁又腍身,仲要系我想要既熟度,粉粉嫩嫩好诱人😍
▫️甜品
迷你纽约芝士饼既芝士味好重,令人愈食愈滋味‼️
▫️饮品
🟫The Wall Street Bar & Lounge