2022-11-20
🌟餐厅:龙朝牛杂牛腩专门店📍地址:元朗教育路51-61号紫荆楼一期地下J号舖💰价位:~$50⏰营业时间:星期一至日 11:00 - 05:00📱电话:2636 0089今日黎到元朗做treatment,顺便约埋家姐食埋饭先返屋企。元朗称得上美食集中地,林林种种既佳肴美食,应有尽有!今日我地一于试下呢间主打崩沙腩既「龙朝牛杂牛腩专门店」先~———————————————————🔹崩沙牛腩米崩沙腩系位于牛既横隔膜附近两边既腩位,系众腩位最有嚼劲及矜贵既部分!!呢度既崩沙腩,肥瘦适中,入口烟韧口感一流,而且仲炆得好入味!!再加上鲜甜既白萝白,入口完全无渣,系一碗好高质既崩沙腩!记得加埋潮式粉面必备既炸蒜及唐芹葱花,用黎送米粉一流!———————————————————🔹牛丸及墨鱼丸(净食)既然崩沙腩咁出色,一于试埋佢地既手打牛丸及墨鱼丸先~牛丸及墨鱼丸净食每碗有7粒,而且仲有好多菜铺底,好抵食!两种手打丸,好爽好弹牙,特别系墨鱼丸,一咬开满满爽脆墨鱼粒,真材实料~食辣既朋友记得搭配埋佢地既自家制潮州辣椒油,冇得弹!!———————————————————🔹鲜虾云吞(净食)另一得意之作~云吞皮
📍地址:元朗教育路51-61号紫荆楼一期地下J号舖
💰价位:~$50
⏰营业时间:星期一至日 11:00 - 05:00
📱电话:2636 0089
🔹崩沙牛腩米
———————————————————
🔹牛丸及墨鱼丸(净食)
———————————————————
🔹鲜虾云吞(净食)
另一得意之作~云吞皮薄,大细刚刚好,岩哂我地2个女仔食~最钟意云吞馅料充足,虾肉结实鲜味,而且啖啖大地鱼既咸香味!
🔹蚝油芥兰
秋冬季节,就紧系要食芥兰啦~呢度既芥兰质素佳,爽脆鲜嫩,每次食潮式粉面,必点之选!
😋味道:4/5
🏢环境:3.8/5
💁🏻♀️服务:4/5
💵价钱:4/5
🤟🏻性价比:4/5
👅整体小总结
一向都好钟意食潮式粉面,食物选择够多之余,亦比较清淡,而且最紧要系 快!靓!正!
呢度既粉面,性价比极高,大大碗配料充足,主打既崩沙腩系一种好讲究心机及时间处理既食材,加上唔系周围都食到,值得一试!