2018-03-27
之前已经食过另一间分店一次, 真系好鬼死好食, 忍唔住再黎潮圣!! 除左食物好食之外, 贪佢环境好装修正, 好有私人空间感~~呢度出名多特别边炉食材, 可惜今次同样食唔到猪天梯, 下次要再早D入座先得~~二人叫左一个锅同三样边炉食材, 已经够饱, 因为个火锅真的好足料~~上次同朋友食, 今次同妹妹食, 两者都选了美人锅同养生锅, 女人真的就是喜欢美, 哈哈~美人锅入面有原只乌鸡同桃胶, 感觉非常之滋润同养颜呀!! 而养生锅就用左多款既名贵药材, 人参, 火腿, 老鸡同猪肉等去肴制, 感觉好有火候!! 女人必试之选呀!! 霜降肉眼肥牛 HK$178霜降肉眼肥牛眼见脂花都几靓, 色泽都唔错, 食落肉质好嫩, 牛味好出, 不错不错~~蟹籽墨鱼滑 HK$88呢度既蟹籽墨鱼滑真正几弹牙, 配埋D蟹籽, 食落脆卜卜, 很喜欢呢个口感~~鲜甜三蔬 HK$68鲜甜三蔬包括秋葵, 萝卜同粟米, 三样都好清甜, 可惜份量好似少左D...埋单时仲有大大料雪糕送, 一热一冻, 正呀~~我已经食到上瘾, 未食完已经倾定下次几时再黎食, 哈哈~~
霜降肉眼肥牛 HK$178
蟹籽墨鱼滑 HK$88
鲜甜三蔬 HK$68
埋单时仲有大大料雪糕送, 一热一冻, 正呀~~
我已经食到上瘾, 未食完已经倾定下次几时再黎食, 哈哈~~