2006-05-09 8 浏览
昨晚朋友突然急call晚饭,就近一点到这里吧!我们叫了2个晚餐share.汤系罗宋汤,侍应话系用猪唔系牛煲㖞,咁我就可以放心饮,餐包每人半片蒜茸多士和1小个牛油餐包,汤够热都okay好饮,蒜茸多士好香口好味,餐包仔虽是番叮,但我接受啰,话晒唔系比百多元一个set嘛.主菜叫了猪仔骨沙拉,份量都好够,成条猪仔骨有7节咁多,佢系炸唔系烤焗既,初时怕会好鞋口无味,但食落原来味道唔错,好似食紧烧猪脚咁香口,i like it.拌碟沙拉系薯仔粒青瓜粒等加些罐头杂果,份量都有成一个大饭碗咁多,所以好够饱,另一主菜系焗芝士吞拿鱼饭,店家用一个四方碟焗的,饭面不会有过多的芝士,这点很欣赏,最怕有些食店用大量芝士惊死你唔滞咁,饭系用蛋炒过,仲加有粟米粒,红萝卜粒同磨菇片,吞拿鱼估计有1细罐份量,食味本来唔错但和猪仔骨比的话,我会选猪仔骨啰.最后系食唔晒碟饭既.餐饮叫了热柠茶,柠檬味几香,而餐饮套瓷杯好靓,无谂过系呢类餐厅会有咁靓既餐具,即时令到呢餐饭加了分.