小编同友人系铜记食Lunch食到麻木,就去呢间位于铜锣湾Fashion Walk 附近既日本居酒屋,一打开门侍应已经好有礼,同埋主动安排一个近窗口既位置。如果仔细望仲可以见到铜锣湾避风塘。间舖装修风格十分日式,主要用木头为其主调配上暗暗黄灯,卑人一种温暖又放松既情调。/1)安格斯牛扒照烧定食 (配水果沙拉,面豉汤,饭以及甜品)💰168 8⃣小编我系香港已经好耐无食到咁高质既牛扒照烧!佢地无将牛扒煮到全熟反而系五成熟,放落口已经食到劲重既牛肉味,肉质系几咁嫩滑但又有些些嚼劲。配上提前炒过既芝麻同埋好鲜甜既酱汁,呢个配搭系痴痴地线,小编日后必定会再Encore!/2)银鳕西京烧定食 (配水果沙拉,面豉汤,饭以及甜品)💰168 8⃣其实好多人都唔明点解西京烧咩意思,其实佢系其中一样日本酱料,主要系用白味增做成腌料。烧煮后既银鳕鱼表面会系金黄色。佢地呢到银鳕西京烧做得真系好出色,令银鳕鱼有种淡淡既味增甘甜味道,肉质超级CREAMY同埋鱼骨又唔会话好多, 小编觉得送几碗白饭都唔系咩问题。每一个午市定食套餐都会付跟水果沙拉,面豉汤,饭以及甜品,超级窝心兼完整既一个配搭。小编好欢喜水果沙拉,好稀罕地用了

每一个午市定食套餐都会付跟水果沙拉,面豉汤,饭以及甜品,超级窝心兼完整既一个配搭。小编好欢喜水果沙拉,好稀罕地用了辣椒粉同埋醋做dressing,令到成个沙律都超级惹味!面豉汤用左超级多料熬制,每一啖都饮到蔬菜既鲜甜,一定唔系单用面豉酱冲水既汤。日本饭笔嬲都系出色,唔洗小编多讲啦讲经咩!饭后甜品为凉浸浸的蕨饼,黄豆粉份量控制得啱啱好,系夏日炎炎既消暑良品