2024-11-08 0 浏览
喺香港,如果挂住新加坡嘅胡椒蟹,我就会谂起乐天经典😎 佢啲胡椒蟹好正宗㗎,同喺新加坡食嘅味道一样😃今日嚟咗大角咀奥海城嘅分店,环境非常舒适,服务都好殷勤,体验非常好🫶🏻🦀螃蟹套餐 $668呢个套餐相当丰富,两个人食到捧住个肚走😆🌟螃蟹 (口味四选一)我哋拣咗辣椒螃蟹,配炸刀切小馒头😍 呢个辣椒螃蟹真系喺新加坡食过嘅味道一样,唔会好辣反而系偏甜,非常惹味,加入蛋一齐炒,更加香浓👍 螃蟹好大只,肉质新鲜弹牙,真系好鲜甜🥰 而且挂晒汁,真系好好味😍 最正系佢配咗炸馒头,可以沾啲汁一齐食,真系好邪恶,但系好滋味食到停唔到口😆 🌟星马金砖豆腐冇夸张,呢个一定系我食过最好食嘅金砖豆腐🤩🤩外脆内软,新鲜炸起热辣辣😍佢个外皮腌咗椒盐,又酥脆又香口👍 豆腐好滑好香豆味,呢个真系必食👍 🌟姜葱爆生鱼片厚切嘅生鱼片啖啖肉,一啲都唔腥,有埋姜葱一齐炒,好有镬气👍👍 🌟虾味鱼子虾球炒饭呢个饭真系鲜味十足,除咗有虾仁之外,仲加入咗好多鱼子,令每一啖饭都有咸香味👍 饭啦炒到够干身香口👍🌟招牌酸柑香茅冻呢个招牌甜品真系唔错呀,酸柑即系青柠,非常清新解腻🫶🏻🌟无糖豆浆/柠檬薏米水套餐跟嘅饮品都几有诚意,除咗有汽水之外,

🦀螃蟹套餐 $668
呢个套餐相当丰富,两个人食到捧住个肚走😆

🌟螃蟹 (口味四选一)

🌟星马金砖豆腐

🌟姜葱爆生鱼片

🌟虾味鱼子虾球炒饭

🌟招牌酸柑香茅冻
呢个招牌甜品真系唔错呀,酸柑即系青柠,非常清新解腻🫶🏻

🌟无糖豆浆/柠檬薏米水
套餐跟嘅饮品都几有诚意,除咗有汽水之外,仲有豆浆或者柠檬薏米水嘅选择👍

呢个套餐真系好抵食,够晒丰富,非常推荐俾大家🫶🏻

2024-11-05
  • 星马金砖豆腐