话说早排同阿妹糸airside 度食左个超级精致既高质粤菜午餐,水准同酒店级几乎冇分别🥰我地食左:⬇️⬇️🌟岚月午市厨师精选套餐🌟$288位✨水晶虾饺皇✨晶莹剔透、烟烟韧韧又够薄既水晶皮内里隐约透出大只鲜虾,睇到都觉得正🤤入口满满都系鲜甜虾肉,够唒足料❗️✨云胜野菌饺✨同虾饺一样咁皮薄馅靓既云胜野菌饺味道清新,柔韧既外皮包裹住软中带脆既野菌真系好有口感!✨咖哩羊肉角✨金黄酥脆,浓而不辣既咖哩味相对突出,香口到-个点!✨无花果太子参炖竹丝鸡✨听店员介绍,呢个炖汤除左本身汤料既原味之外,系冇添加额外既调味!绝对系真材实料‼️汤入面除左有竹丝鸡,仲有川贝、螺头同好大粒既瑶柱,清甜得梨仲带有超重既瑶柱味,劲想饮多2碗🫰🏻🫰🏻✨鬼马沙姜鳕鱼腩✨油份唔少既鳕鱼腩超级嫩滑,有埋醒神既沙姜调味加持,感觉惹味又特别🤟🏻✨鲜茨实浓鸡汤 BB 菜苗✨用浓鸡汤煮到入哂味既菜苗bb名乎其实够细又够嫩,几乎唔使点咬就滑到入喉咙,高质🫶✨金柱松子炒丝苗✨粒粒分明既丝苗炒得好够干身,咸咸香香咁,清碗完全冇难度🧡🌕岚月 📍九龙城启德协调道2号AIRSIDE 3楼L301-L302号舖#香港 #香港美食 #粤菜#九龙城美食#九龙

我地食左:⬇️⬇️

🌟岚月午市厨师精选套餐🌟$288位

✨水晶虾饺皇✨

✨云胜野菌饺✨

✨咖哩羊肉角✨

金黄酥脆,浓而不辣既咖哩味相对突出,香口到-个点!

✨无花果太子参炖竹丝鸡✨

✨鬼马沙姜鳕鱼腩✨

✨鲜茨实浓鸡汤 BB 菜苗✨

✨金柱松子炒丝苗✨

粒粒分明既丝苗炒得好够干身,咸咸香香咁,清碗完全冇难度🧡

🌕岚月

#香港 #香港美食 #粤菜#九龙城美食#九龙城#启德#启德美食#高质#美食 #美食推荐 #foodie #foodblogger #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hk #hklover