2015-07-21 1329 浏览
星期五收工要饮返杯庆祝下放孖哋真系基本的常识吧。饮黎饮去都系果几间有啲闷。见楼下写呢树有手工啤酒特价。咁就上黎试下啦。先睇DRINK LIST发觉都几抵饮。Cocktail 都系五十左右。而手工啤酒同西打话晒挂住手工两个字就高级啲就六十蚊。星期五指定几款既手工野仲有电视框。廿蚊就有交易。叫左枝CLOUDY LEMON CIDER 试下。平时CIDER多数用苹果。而呢枝就系用左柠檬同梨。一入口柠檬味突出。感觉清爽新鲜。十分讨好!绝非平时洗洁精味既柠檬产品。梨味系入口时未算突出。但系当二氧化碳回气之时就散发出相当明显既梨香味。极为有趣。值得一试!饮酒当然要叫啲野食送下。店员就介绍左个烧牛舌。话用上咸牛脷。味重好送酒咁话。一拎上黎香味够。表面够脆。入口咬开就有汁。果然同店员所讲有啲咸。啱饮酒食多啲因为就咁食就会好想饮野啦。想揾啲野平衡下。店员就介绍个香芒海鲜塔。虾切碎捞左沙律酱。面上铺上同样切碎左既芒果。旁边仲伴有沙律菜。卖相唔错。芒果够香。有酸有甜。约为三七之比。较有层次。虾肉爽身鲜甜。沙律酱份量刚好。两者同食。牛脷既咸味顿消。冇介绍错!有兴趣试下手工啤酒同西打既朋友不妨黎TRY TRY!

CLOUDY LEMON CIDER

有兴趣试下手工啤酒同西打既朋友不妨黎TRY TRY!
2015-07-07
CLOUDY LEMON CIDER