感恩收到個好好消息🥰Lisboy叻叻。加上適逢三月,除咗有同Lisba & Lisboy嘅周年Trip,一定要好好慶祝吓🍾搵番近近地又有情調嘅餐廳先得😋我哋來到呢間地區性嘅隱世扒房叫咗Tasting Set Menu🤤已包頭盤、湯、主菜、飲品同甜品🍮舖嘅環境都好浪漫🌹又有水晶燈✨氣氛一流!🍽️ 薄切牛肉片配火箭菜呢間餐廳有好多牛嘅產品,見前菜有薄切牛肉片,好特別,即刻叫來試試,啲牛肉有啲風乾左少少,再加埋啲橄欖油、芝士同火箭菜好新鮮開胃😋🍽️ 頂級牛肝菌忌廉湯一上碟就覺得呢個湯好吸引,濃濃嘅湯汁,新鮮嘅牛肝菌,入口好smooth🤤跟住仲上左碟擺碟好靚嘅包,連個牛油都係用牛骨盛載住,包脆卜卜,自家製牛油🧈加埋一齊食好有驚喜!🍽️ 黑松露鵝肝威靈頓牛柳威靈頓牛就食得多🥩但配黑松露同鵝肝就真係第1次試😋,老公最愛黑松露,所以呢個係必揀之選,小Sun我最愛呢個威靈頓牛嘅鵝肝部分,入即溶,連埋鬆脆到爆嘅包皮同鬆軟嘅牛柳🤤不得了~~~真係好好味啊~~~仲有個黑松露薯條🍟好飽😋🍽️ 鄺加西牛肉意大利雲吞見menu有推薦呢個意大利雲吞,Order咗來試試,一試碟好多特製嘅番茄湯汁🍅酸酸甜甜~雲吞皮有闊條麵質感

🍽️ 薄切牛肉片配火箭菜

🍽️ 頂級牛肝菌忌廉湯

🍽️ 黑松露鵝肝威靈頓牛柳

🍽️ 鄺加西牛肉意大利雲吞
見menu有推薦呢個意大利雲吞,Order咗來試試,一試碟好多特製嘅番茄湯汁🍅酸酸甜甜~雲吞皮有闊條麵質感,牛肉味濃,每塊雲吞都大塊,同老公一人一塊都食到好飽😋唔怪之係推薦Item👍🏻

🍽️ 頂級比利時朱古力心太軟
呢個心太軟十分驚喜,外脆內軟,啲朱古力流心流出來,除咗有靚靚嘅擺碟之外,仲有兩粒一紅一綠嘅雪糕伴碟😋視覺味覺都好享受,呢餐飯十分完滿🥰因為慶祝結婚周年,老公預先問餐廳有無寫碟服務,呢間餐廳唔單止食物好味,估唔仲有寫碟服務🤤有咩慶祝活動都會再來🤤
🍸 Well Done
餐廳有個酒架擺設,無理由唔試試佢哋嘅House wine🍸小Sun媽我不勝酒力就揀咗杯Cocktail Well Done🍹呢杯Cocktail好靚,仲好大杯,甜甜地有濃濃香橙味🍊好飲✨