2023-03-07
星期六下午3点8嚟到小店,职员表示老板接到大单,所以暂时未能提供芝麻饼😣,要到5点先有。5点去到,职员仍然表示有大单,所以未有芝麻饼😫。原来面包店不停接大单,所以好似我呢D只想买几块试下嘅人,就永远都买唔到….😢 我明白接大单紧系好过小单,但系好多好似我地呢D游客,真系一年都唔会入坪洲一次,食唔到坪洲名物真系深感可惜。而我到最后之所以买到4块,系因为不停哎职员卖几块比我地,同埋走埋班船先买到….😔上岸必食小食之一-------南乳黑白芝麻饼$4大大块,直径大概10CM,到手果阵仲暖,隔住个胶袋都闻到香味!!🤤 口感偏硬,南乳味唔重,芝麻味好浓好香,系一块好食嘅芝麻饼,而且$4一块好抵。如果店主可以改善下销售方法就更好,例如接大单之余,亦留分部饼做小单,另外可经社交平台接纳大单,尽量避免接即日大单,我见当日有唔少游客扑空😣。最后提下大家,早D去小店买饼,或者同朋友一齐夹做大单(好似50块以上)。否则,唔驶旨意食。
上岸必食小食之一-------南乳黑白芝麻饼$4