2024-05-21 1374 浏览
去荃湾一班人饮茶,又唔想等位,就试吓稻香。🌀樱花虾脆网肠粉🦐肠粉面头洒上樱花虾,入面夹少少炸两。炸两仲系好爽口,几脆,夹埋樱花虾,几香口,唔错。🌀香茜叉烧肠🐖叉烧唔够鲜味,似一早整好摆咗阵,味道普通,一般般旧式酒楼货色。🌀稻香虾饺王🦐虾肉都算爽口,中上水平。🌀三鲜炆米粉🍲米粉煮得太干身,虽然系炆米,但似冇乜味嘅炒米粉多啲。🌀超星级烧卖王🥡一笼烧卖有三款口味,配搭几新鲜,啱晒喜欢多变化嘅人。🌀香煎莲藕饼🧆莲藕饼系即煎嘅,入面有冬菇同粒粒莲藕,几爽口,外层又脆脆地,几好味。🌀脆皮鲜虾腐皮卷🥡腐皮好香口,炸到好脆,鲜虾就要味道唔出,不过配埋其他调味料,都几好食。🌀大良脆皮奶卷🍼上枱时已觉得摆咗阵,唔太热,而且比较甜,又冇乜奶香,可以不理。🌀奶黄包奶黄包冇流心效果,奶黄亦唔算丰富,有啲失望。🌀金钱肚金钱肚几惹味,亦唔算韧,质感适中,算好味。🌀荷香珍珠鸡质感可以,饭粒包喺荷叶入面都唔会过腍,调味适中。
去荃湾一班人饮茶,又唔想等位,就试吓稻香。
🌀樱花虾脆网肠粉🦐

🌀香茜叉烧肠🐖

🌀稻香虾饺王🦐
虾肉都算爽口,中上水平。

🌀三鲜炆米粉🍲
米粉煮得太干身,虽然系炆米,但似冇乜味嘅炒米粉多啲。
🌀超星级烧卖王🥡
一笼烧卖有三款口味,配搭几新鲜,啱晒喜欢多变化嘅人。

🌀香煎莲藕饼🧆

🌀脆皮鲜虾腐皮卷🥡

🌀大良脆皮奶卷🍼

🌀奶黄包
奶黄包冇流心效果,奶黄亦唔算丰富,有啲失望。

🌀金钱肚
金钱肚几惹味,亦唔算韧,质感适中,算好味。

🌀荷香珍珠鸡
质感可以,饭粒包喺荷叶入面都唔会过腍,调味适中。