2019-02-26 160 浏览
一周容易又周五 当然要揾下朋友食个饭倾下计轻松下啦LIFETASTIC系我家附近 咁啱朋友又系呢头番工 够哂就脚!cafe话大唔大 话细唔细 由于当日都几多人 难免要share table不过开放式厨房 加上楼底极高 完全无压迫感门口仲有一大幅壁画 色彩缤纷睇见都开心话说大家都唔系话太肚饿 所以样样野都share就算朋友话一直都想试牛油果奶昔($58) 就give it a try啦~有别于我系峇里饮嘅牛油果奶昔 呢度嘅系比较watery但依然好香牛油果味 不过一啲都唔「漏」唔错~再黎就系salad 柚子醋牛油果蟹肉三文鱼籽沙律($98)微酸嘅醋味完全勾起我嘅食欲 沙律菜亦非常新鲜即使大量牛油果酱同样都完全唔「漏」 食完仲有种更加开胃感!然后就系main dish嘅明太子嫩煎带子意大利面($138)明太子意粉一向系小编最爱 仲要加上带子 真系睇见都流口水最重要系 明太子酱一啲都唔吝啬 湿意粉小编最爱~最尾最尾 当然唔少得呢度嘅招牌西瓜蛋糕啦($65)!老早就听过呢款蛋糕系系由Sydney引入同行朋友都话WH系Sydney食过 味道真系差唔多~蛋糕饼底用打碎左嘅杏仁代替面粉 健康又新颖夹
一周容易又周五 当然要揾下朋友食个饭倾下计轻松下啦

不过开放式厨房 加上楼底极高 完全无压迫感

门口仲有一大幅壁画 色彩缤纷睇见都开心

话说大家都唔系话太肚饿 所以样样野都share就算
牛油果奶昔

有别于我系峇里饮嘅牛油果奶昔 呢度嘅系比较watery
但依然好香牛油果味 不过一啲都唔「漏」唔错~

再黎就系salad 柚子醋牛油果蟹肉三文鱼籽沙律($98)
Crabmeat Avocado Cod Roe Salad in Yuzu Dressing
微酸嘅醋味完全勾起我嘅食欲 沙律菜亦非常新鲜

即使大量牛油果酱同样都完全唔「漏」 食完仲有种更加开胃感!

明太子意粉一向系小编最爱 仲要加上带子 真系睇见都流口水
最重要系 明太子酱一啲都唔吝啬 湿意粉小编最爱~

Pan Seared Scallop Mentaiko Spaghetti

最尾最尾 当然唔少得呢度嘅招牌西瓜蛋糕啦($65)!
Watermelon Strawberry cake
老早就听过呢款蛋糕系系由Sydney引入
同行朋友都话WH系Sydney食过 味道真系差唔多~
蛋糕饼底用打碎左嘅杏仁代替面粉 健康又新颖
夹住一层层嘅cream同埋西瓜&草莓 完全系今餐一个完美嘅ending呀~~~

虽然老实讲呢度嘅价钱唔低 不过真系几好食~

临尾仲有得抽奖 随时可以下次free一件cake架!

2019-02-22
牛油果奶昔