2019-03-01
今日好姐妹等我放工后带我去猫猫cafe ,Cafe喺一栋旧式大厦里面,见到门口贴满猫猫贴纸,又有猫猫挂牌就知到左座位大概有十张枱左右,窗口透光令成个空间望落阔落,坐窗边的人又可以睇下景呢度系自助形式,木柜会摆放餐具、纸饮管、胶碗碟、纸巾,有需要就自己出去拎望望餐牌⋯都几贵!另外也有小食、饮品,相对之下较便宜,但放工太肚饿,所以叫左两个套餐一齐share 餐牌本身写住忌廉南瓜汤,但面前是粟米忌廉汤,而图中的多士条亦无见到🤔但唔紧要,只要是忌廉汤我都好钟意饮,忌廉汤加左好多粟米碎粒,口感大增🐱自家制肉酱意粉$128份量小,每人只有两三啖,虽然酱汁稠身浓郁,味道不错,但一点都不值这个价钱 🐱和风牛肉猫饭$138对我来说卖相并不讨好,可能觉得中间挖个洞放咖哩汁好奇怪。唯一较特别是旁边两只鸡脾,原来是素鸡髀,用腐竹包住雪条棒卷成鸡脾外形,第一次见到用素鸡髀做配菜几有新鲜感🐱朱古力雪猫套餐包$48以下饮品一杯,有雪猫系列、咖啡或者梳打,我择左朱古力雪猫,不用补钱,味道偏淡其实全程食野无一只猫猫行过,全部训晒觉,员工话佢地早上玩得激烈得滞,幸好最后终于有两只训醒,重好识避镜头添🤣好可爱~撇除食物质素
🐱自家制肉酱意粉$128
🐱和风牛肉猫饭$138
🐱朱古力雪猫
好可爱~
撇除食物质素的话,我觉得几适合带小朋友上黎,近入门口位置会有一大块黑板,可以用粉笔画画写字,可以摸下猫猫,猫猫行到边就跟到边,见到在场的小朋友都玩得好开心!