最近心挂挂想食Pizza,谂起差唔多一年前去过位于加洲大厦地下嘅意大利菜海鲜酒吧「BACI」。上年获得Top Pizza Aisa Pacific 2022亚洲第12名嘅佢绝对系实至名归,每每想食Pizza都会谂起佢,确实回味无穷! 呢次周末就同男友选择食去佢嘅Weekend Brunch Buffet,好好奖励辛苦工作一星期嘅自己~ 🧡Weekend Brunch Semi-Buffet($488/位) 贵为获奖Pizza嘅餐厅,Buffet当然唔少得无限任叫嘅即烤Pizza啦!佢一共提供5款口味选择,质数都无因为系任叫而下降,赞!Pizza饼底边位香脆微焦,入面烟韧软熟,入口轻盈带面粉香,绝对高质! 除咗Pizza外,佢嘅冻海鲜绝对系另一卖点,开边龙虾、冻虾、蟹钳、青口、翡翠螺,应有尽有,而且Refill速度好快!当中龙虾系重点中嘅重点,肉质够哂爽弹,而且满满虾膏,无限Encore之选! 冷盘同沙律同样唔马虎,个人觉得比起一般大部份嘅Buffet都做得出色! 最后甜品section睇落都好精致,不过呢次我哋不停encore海鲜同Pizza已经无空间再战,只系轻轻浅尝咗去为呢餐收个

最后甜品section睇落都好精致,不过呢次我哋不停encore海鲜同Pizza已经无空间再战,只系轻轻浅尝咗去为呢餐收个靓尾,已经够哂大满足lu!