2020-06-30 2876 浏览
唔知各位A&M粉系唔系都好似M佬一样要清假或者请No pay leave,既然依家放假冇得去旅行,就当然要善用假期,发掘香港好去处。今日,我哋就去咗湾仔汕头街嘅Cupping Room Coffee Roasters食Brunch,一间Bookmark咗好耐嘅Cafe。餐厅装修以黑白色为主,简约而有格调。Full Brekky(Fried Eggs, Streaky Bacon, Vine Tomato, Portobello Mushroom, Nuremberg Sausage & Sourdough Toast)呢个全日早餐非常丰富,有太阳双蛋、烟肉、车厘串茄、贝罗贝洛大啡菇、德国肠同酸面包!贝罗贝洛大啡菇又大又厚身,超级Juicy,菇味香浓;酸面包非常正宗,外皮香脆;烟肉同德国肠煎得啱啱好,非常惹味;车厘串茄鲜甜多汁。特别值得推介呢度嘅太阳蛋,好少餐厅会煎到㶶边,蛋黄红润,入口蛋味香浓,加埋海盐同黑椒,好香口。Squid Ink Spaghetti Aglio E Olio(Grilled Kings Prawns, Fennel, Fried Garlic, Oliver O

Full Brekky
Full Brekky + Squid Ink Spaghetti Aglio E Olio

(Grilled Kings Prawns, Fennel, Fried Garlic, Oliver Oil, Parmesan & Mexican Chili)
墨鱼汁意粉煮得啱啱好,烟韧有口感,蒜味香浓,炒得香口惹味。大虾爽口弹牙,味道鲜甜,加埋墨西哥辣椒,有少少辣味,正!

Rosemary Lemonade + Fresh Orange Juice
呢排个天气实在太热,我就叫咗Rosemary Lemonade,酸甜开胃,有淡淡嘅迷迭香味,解渴清爽。M佬话想健康啲,饮返杯鲜榨橙汁,好Refreshing!

(记住Like同Share畀朋友)

By A姐M佬 玩乐日记
2020-06-30