2020-03-24
好耐都无系周末出走啦😢身为港岛人嘅我,今日一于近近地去西湾河海旁叹个brunch啦!鲤景湾soho区其实有好多五花八门嘅餐厅,今日就拣咗呢间系码头隔嚟嘅餐厅!我地11点几就到咗,身为第一枱客,餐厅安排咗窗口位俾我地,真系非常之靠近个海呀!对住个海食饭都梳芙啲☺️呢道嘅鸡泡鱼干烧得唔会好硬同干,而且剪到幼身一条条,我同朋友食完一条又一条,简直系停唔到口呀😋串烧定食非常丰富,有鸡翼、豚肉露荀卷、美国牛肉、冬菇、日本绢豆腐、墨鱼香肠、车厘茄、日本蕃薯肉类都唔会烧得太熟,恰到好处👍🏻牛肉半生熟,鸡翼摊开嚟烧,两边烧得均匀,唔会一边好熟。另外,最贴心嘅系底下有热石助热啲串烧,即使系同朋友倾住计食都唔怕冻晒!左口鱼裙边丼同松叶蟹贵精不贵多,令人食过翻寻味😋最后送上一口泡芙,为呢餐划上一个美满句号☺️
左口鱼裙边丼同松叶蟹贵精不贵多,令人食过翻寻味😋
最后送上一口泡芙,为呢餐划上一个美满句号☺️