2019-11-07
饿猪去铜锣湾依间坐落系铜锣湾tower535嘅和式餐厅地理位置非常方便,平日午餐下午茶晚餐样样齐,见到佢周末推出左可以食足三个钟嘅松露主题weekend brunch,作为松露fansss梗系要试吓🤤========================半自助午餐 $248入到去我地可以先自己跟据个人喜好配搭一款松露意粉🍝自选意粉内嘅配料选择唔少,一定有样啱😆五种意粉包括天使面、阔条面、菠菜意大利面条、红菜头宽面、意大利粉,而我就拣左好似比较健康又特别嘅红菜头宽面配明太子汁,肉类两款拣左虾🦐鸡肉🐓而配菜更系可以全部都加添🤘🏻重头戏落系店员即场刨制嘅新鲜松露片,加入左松露片嘅意粉瞬间升华左,除咗比平日只加松露粉煮嘅菜式松露味更明显之余,宽面更加将松露同明太子汁两者充份吸受,挂汁能力相当高,真系食过返寻味💛-沙律吧🥗最令人惊喜系有成个巴马臣芝士轮,如果可以真系想将成碟意粉加入去混合埋所有芝士内🧀火腿拼盘内嘅巴马火腿薄切得嚟咸香味足,除此之外话个秘密大家知先🤫我仲拿多左几片肥美嘅烟三文鱼片加入明太子汁嘅意粉内一齐食,两者嘅味道亦相当夹,真系食唔停口🤪自选沙律就正常,配搭左普遍可见嘅酱料配料,作为开
半自助午餐 $248
沙律吧🥗最令人惊喜系有成个巴马臣芝士轮,如果可以真系想将成碟意粉加入去混合埋所有芝士内🧀火腿拼盘内嘅巴马火腿薄切得嚟咸香味足,除此之外话个秘密大家知先🤫我仲拿多左几片肥美嘅烟三文鱼片加入明太子汁嘅意粉内一齐食,两者嘅味道亦相当夹,真系食唔停口🤪自选沙律就正常,配搭左普遍可见嘅酱料配料,作为开胃菜的确唔差~
甜品吧🧁亦有唔少精致糕点,入面包左卖相相当吸引嘅士多啤梨慕斯配法国酥饼、焗柚子蛋糕,双色蕃薯挞、乌龙蜜桃布丁同红莓海绵蛋糕🍰个人特别钟意整到好似苹果一样酸酸甜甜嘅士多啤梨慕斯🍓,底下嘅一层法式酥饼亦同双色蕃薯挞嘅挞皮一样稣脆脆卜卜,想中和甜腻感不妨试吓清新啲嘅焗柚子蛋糕🎂虽然唔系每款都啱我口味,例如红莓蛋糕中间嘅夹心过厚实,红莓味亦唔够足,但普遍嚟讲已经系好高质☺️
巧味道指数👅:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
再食过指数🏃🏻♀️:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
锡荷包指数💸:👧🏻👧🏻👧🏻
服务正指数👩🏻🍳:👧🏻👧🏻👧🏻
环境靓指数👀:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 SENSU (铜锣湾)
铜锣湾谢斐道535号Tower 535 1楼