2009-08-29
今日黎左翠华庭度食野,真系好开心呀! 之前系openrice 度睇到各位多数都赞,今日一见,果然名不虚传自助餐分两轮,我地订左8:30。8:25时已到达门口,大排长龙,虽然订了位,但也有d心急。好彩员工一到8点半就即刻好有效率咁安排我地入去,可能我早成个礼拜订位,所以比左个角落靓位比我地。先攞冷盘。海鲜冷盘主要有蟹,虾,螺同埋青口。个人觉得最正系蟹同虾,两样同样新鲜,系有甜味果种。螺味道一般,但系size 超大。蟹脚真系好多人攞。由于装蟹既盆好细,每次一出,三几个人就已经攞晒。但真系要赞,就系refill 好密,真系转个头,又可以攞啦~其他鱼生,沙律种类都属普通,鱼生有三文鱼,吞拿鱼等,都系密密refill 先应付到密密既人流。讲下热盘,热盘都好好食呀~ 炸物方面,我欣赏佢既鱼手指同埋天妇罗,鱼手指既鱼好滑,同埋佢炸到d鱼同d皮系一齐既,唔会分开晒,真系好食。天妇罗有虾,冬姑同矮瓜,虾炸得好好食。仲有, 个人黎讲都几钟意佢既煎鲈鱼同埋羊扒。尤其系羊扒,质素简直一流!环境方面,本来都觉得好好,点知临走之前,发觉系墙角有一把用过同埋有茄汁的刀无收拾,有少少打左折扣......我觉得300
我觉得300几蚊(有coupon) 埋单,值得一试