2015-10-30 645 浏览
因为去新蒲岗开会,完会后刚好是午餐时间,大颗儿去了荷里活广场找吃,同事甲话想食小王牛肉面,就是这样,今日的午餐就食台湾菜了!先来的系同事的牛肉面,我夹左一块牛肉来吃,的确炆得几松化又够入味嘅!我叫左肉燥盐酥鸡排饭$65, 大概等左十分钟先上枱,明显地鸡件系即叫即炸,单看份量都有大半块 豪大X鸡扒 的大小。至于味道呢!?盐酥鸡外皮好脆,但好咸,食左一啖就感到好口渴,应该味精都下得不少,肉燥,入口系带少量甜,我觉得尚算正宗吧~加钱点了花枝丸,都是同一问题,好咸!所以一粒起两粒止就算,不过口感都算几弹牙!另外点了 蚵仔煎,都是即叫即煎,不过一上台全场呆左,咁o既样的!哈!成个煎饼食落粉都下得几多,质感偏向软淋,没太大的酥化感,所以都几腻口,所以食左一件我已经投降了~总括来说,味精太重,应该无下次啦!
牛肉面
肉燥盐酥鸡排饭$65
肉燥盐酥鸡排饭$65
花枝丸
蚵仔煎
总括来说,味精太重,应该无下次啦!
2015-10-27