2024-09-06 1733 浏览
今日带左家人去太子嘅「米走鸡」食晚餐,自从搬去深水埗两年嚟,因为疫情我哋好少出街食,今次真系有得食真系好开心😉! 平日见到好多人排队,订位又有得平,所以一早就订左位,拣了金汤桃胶花胶鸡汤, 脆鲩腩, 竹笙墨鱼滑, 鸭血, 虾丸, 青花椒牛舌等好多好料。 🥘🥘💓老豆最爱嘅俾佢系金汤桃胶花胶鸡汤,鸡汤浓郁甘美,每一啖都饮得到满满鸡香同花胶嘅滑嫩,真系饮完都感觉补返身子。🤩另外都忘唔可以系竹笙墨鱼滑,滑口唔腻,每次嚟「米走鸡」一定要点嘅!💖当然最得我心就系佢嘅青花椒牛舌。🥩明火慢烧每块牛舌都爽口入味,连我都觉得每口都能够食到善意。虾丸弹口新鲜,鲜味十足,啖啖肉汁,唔食嘅话真系好浪费。食得好满足,老豆咩都好满意,我哋㗎个火锅实在太好食啦!😋 「米走鸡」嘅食物质素好而价钱又公道,真系好抵食!只需$198就可以食到爆!🥳🥳 我哋约定下次一齐再嚟!