2024-02-09
朋友,今日我带大家去宜家食番晏😉!话说,宜家𠮶啲瑞典肉丸,真系劲!肉丸嫩滑得滞,啖啖肉嘅口感,啖啖正😍。佢啲薯蓉同红果酱配搭得咁得意,令人一啖接一啖!跟手,竟然还有$10𠮶套餐呢,两只热狗加汽水,价廉物美到令人心情大好🤩!话说回头,我又发现咗新菜—半只龙虾!瞓身质同样过得去,有啲咸,但啱啱好撩起我嘅食欲。佢𠮶焗薯,肚饿时正好填满肚子,仲有小份同大份拣,食落一啲唔闷。喂,我仲要提提你啲三文鱼啊,煎得金黄,香喷喷。虽然啲干,但味道无得输呀!𠮶酥皮汤,香脆得嚟,汤底实在味美😋。结尾,点甜品必须㗎啦,朱古力心太软外壳下,其实有惊喜!同杂莓忌廉一齐食,酸酸甜甜,一啖嘅幸福!🧁真系,宜家食嘢,仲有榴梿雪糕㖭!榴梿控嘅我,当然拣咗杯装。榴梿雪糕同榴梿肉嘅搭档,香气扑鼻,美味爆灯!💡对榴梿爱好者真系不可错过🍦。整体嚟讲,宜家嘅食物质素同价钱真系抵销,完全啱我呢啲唔想太凹嘅食客。下次再见,保证我仲会返嚟!👍🏼