2022-05-19 17 浏览
已经几年无去过旅行,好多时都系靠食物止下瘾,不过都唔系间间有𠮶种味道~呢间舖系上网揾到,虽然系旺角区,但就比最旺𠮶排舖头行多少少路仔,但都叫做可以同朋友静静地食嘢倾下偈咁~首先几钟意佢呢幅墙嘅英文字 Do small things with great love~ 同埋坐低感觉都舒服嘅,加上𠮶日出面落雨,有个舒服嘅地方坐下真系好紧要🥹讲下嘢食先,朋友好钟意台式火锅,所以梗系要试下呢度招牌 臭臭锅,佢系一人份量,但超级足料!牛肉/臭豆腐/米血糕/鸭血/卤大肠/贡丸/蚬,同其他配菜等…其实都谂紧一个人食应该好饱?😆😆同埋佢会用个细炉仔盛住,所以慢慢食都仲系热辣辣🔥味道虽然叫唔辣,但可能系用沙嗲汤,都会有少少辣味,不过可接受!另外仲叫咗个盐酥鸡卤肉饭,好香脆好酥软,食落脆卜卜,超正!!另外叫咗个台湾肠同手撕鸡,唔算好出色,但都系合格以上,只能够话个锅太抢fo😁饮品我叫咗爆柠四季春,睇相都见到有4-5块柠檬,笃都需要啲力先得,而我叫咗3分甜,唔太甜就啱我口味~~最后要讲,虽然好似行多少少,但我觉得呢间嘢系值得行过嚟食,价钱+味道+足料,绝对系CP值高😋