今日心情靓靓,闯入咗间话题既日式拉面店,有种走进东京小巷嘅错觉。地道拉面一试难忘!白豚拉面🍜真系称得上系屋企大细嘅最爱,汤底厚密,面条滑溜晒,啖啖肉感,真系饮落有种充满幸福嘅暖。泡菜拉面😋嘅汤底够晒韵味,伴随埋口感Q弹嘅粗面,加上泡菜嘅轻轻辣感,好有惊喜。小食部分,我地拣咗炸鱿鱼天妇罗、煎饺子呢啲配角。鱿鱼外脆内软,啱晒淋上啲酱油汁;而饺子皮香脆,里头啲馅又多又潮,实在系下面好伙伴。简直系捞面劲过捞面嘅存在🥟。整体嚟讲,这家拉面店保持咗原汁原味嘅日式饮食文化,服务态度一流快手快脚,仲令人感受到港式嘅热情。无需闻茶兰记,揾到熟悉嘅港式情怀,滋味简直绝妙!等紧下次再嚟,新嘅美食之旅正喺角落等紧我!👍🏼