2024-02-02 201 浏览
踏足这间富有南亚风味嘅食堂,彷佛置身异国小巷。今次,我一行五人,迫不及待想揭晓美食神秘面纱🥘。开场,Thali Set,结合西方元素,得戥欧洲人口味,特别系有啖啖番茄酱汁围绕嘅意粉,真系酸酸地好开胃。沙律爽口,薯片松脆,但最撩味嘅,非Pakoras莫属,沾上沾酱,每一口都夹带著香脆包裹下嘅滋味。主菜方面,我们试咗几款招牌菜。Saag Paneer嘅香气扑鼻,Paneer入口即化,同Spinach嘅丝滑配搭得天衣无缝🌿。Aloo Gobi挑战味蕾,香辣得嚟不失土豆嘅原味,惹味得滞。至于Butter Chicken就真系Creamy到不得了,伴随非油腻嘅Plain Naan,一啖接一啖,开心至极😋。最后,我哋个桌仲有杯印度红酒陪伴,久称难寻嘅Dry味道竟然咁顺滑,非常适合餐酒。成个食体验,满足晒我哋嘅味蕾,绝对值得推介!Uncle的服务态度又好,整体来讲,这次嘅偶遇令我好惊喜,宝藏食堂,有机会一定再嚟!👍