话唔定啲令我惊喜既粉仔都有新搞作!今次去尝家呢间餐厅既粉仔,直头带我返旧时光。粉仔跟我平时食得𠮶啲唔同,条条结实、滑溜溜,食落去口感正!啖啖都挂住浓郁嘅汤汁,当中嘅冬菇味、虾米嘅香,真系惹味到不得了!😋同桌喺度食佢哋嘅生菜鱼肉汤,汤底清而唔淡,麻油香气十足,鱼肉鲜嫩得嚟又juicy,我都食晒半碗!不过讲真,最正嘅系𠮶碟辣鱼蛋。轻轻地咬一口,辣得嚟唔狠心,咖喱香呛得刚刚好。每一粒鱼蛋都似提心吊胆咁,正到弹起!最后靠杯超香椰担担沙冰,辣味顿时消失,解渴又消暑,呢种味蕾上既冒险,真系值得!🥥🍹呢间餐厅嘅环境朴素,冇乜夸张装潢,但食物嘅味道,绝对系哄到你心口开畀面,一试钟情!下次我要带埋其他食友一齐黎,重温呢份老味道。🍜