强推烂鬼限聚,令到香港人过新年都无得出街食,唔想呀妈煮得咁辛苦,唯有订个盘菜返嚟,干手净脚。左拣右拣,有啲过年唔开门,有啲连锁餐店唔想拣,有啲外省款式唔啱我家广东口味 ....最后无意中见到龙皇广告,见平时饮茶食饭顽有水准,满心期待呢个咁好意头$1680 嘅8人盘菜应该会唔错!卖相整整齐齐,排位唔差,打咭一流,可惜内里虚有其表,鲍鱼有啲似食擦纸胶,花胶如同咬橡筋,海参爽口弹牙,鹅掌骨瘦如柴,酱汁淡而乏味,完全和堂食时嘅鲍汁鹅掌、软淋花胶判若两件事,难道过年外卖接得多令质素下降,如果掩眼盲试仲以为系九流饭馆菜式,算吧! 反正味蕾最诚实,食客不再投你下一票就知成绩。唉!还要一提赠送的4张礼劵,消费满$300可使用$50礼劵,如此类推,有效期至31/03/2021,条款本来很合理。弊就弊在只适用星期一至五(晚市),唔得灵活变通呢!而家香港晚晚禁堂食,就算呢一刻话7日后放宽4人饭桌,谁知下一刻几时颁布禁止呢!何况香港人大部份平日返工,周末先能够开心消费,你更改延长有效期,或者周末晚可以用都话啫,而家不如直接不赠送无咁嬲。整盆最好味是冬菇和烧腩肉

龙皇盘菜

整盆最好味是冬菇和烧腩肉
2021-02-13
5 分钟 (外卖自取)