2023-12-14 528 浏览
刚喺呢间街角小店捞一餐,真系发现咗好啱口味嘅地方!😋🍽呢度嘅皮蛋瘦肉粥,滑到不得了,一啖啖嘅猪肉,咬落去嘅时候真系即刻知道呢啲系用心煲嘅,皮蛋又够香,温暖哂心肺。跟住,我又死啦花生酱鸡翼,净系听个名都流晒口水,食落嘅感觉真系有「哂fing」👌。啲鸡翼烧得啱啱好,啲皮够香脆,花生酱嘅香甜同啲嘴感啱啱好扺扺嘅辣,真系一绝。至于菠萝咕噜肉呢,正宗到爆炸,菠萝嘅酸甜好够kick,啲猪肉块炸得外酥内软,几得意嘅口感对比,每口都充满惊喜。最后,我钟意𠮶个凉瓜牛肉,睇落好普通,但啲牛肉薄切得恰到好处,炒得恰到好处,凉瓜煮得苦中带甜,肉嘅嫩滑同凉瓜嘅清香撞埋一齐,真系大满足!这家店啲菜简单直接,一啲都唔造作。要讲真,都系街边小店有时嘅一餐,最能打动人。下次路过一定要再嚟转转!🤤👍🐂