2024-01-23 530 浏览
大家好!我刚从一家叫金铭记的食店食完返嚟,个心情仲系好兴奋。试咗佢哋嘅牛筋崩沙腩河同牛杂鱼蛋面。🍜 牛筋真系咁腍咁滑,一啖咬落去,顿时觉得「又香又淋」啊~ 崩沙腩亦都唔错,好有嚼劲,肉质香浓,好入味。牛杂部分就算普普,旧谂,啲鱼蛋惊喜到我,系𠮶种一啖一弹跳,鲜美得嚟唔松散,真系正宗好货!转个弯,又食到𠮶净膀同净肺。想讲嘛,净膀真系有够晒量!差啲食唔哂,肺又新鲜得嚟,块块都肥美得滞。😋 最后个紫菜墨丸河,都系𠮶句,「正」!河粉梗系要滑溜溜,汤底清爽得嚟风味足够,葱花、冬菜嘅配搭起嚟就系「完美」两个字。食嘢啫,要舒服、要开心,今次嘅体验正正就系咁。唔洗太复杂,简单嘅食物同大热心嘅环境(除咗厕所外啦 😂),已经够晒吸引人,令我想再嚟过呢!👍🏻