2023-12-28 626 浏览
今日嚟到这家餐厅试食,一词形容—正!开始砌我个沙律,新鲜又爽口,黑醋靓料搭三文鱼,少少烟香别有风味,四款芝士嘅奶酪味儿好浓郁,总之一句:边款都好叹!讲到海鲜,拣到新鲜蚝仔虾仔,蟹脚肉甜到令我甘之如饴,蚬螺无敌鲜,食得我手速都快咗!热盘方面,和牛嘅味儿正,口感软滑;猪火腿嘅咸香靓,都唔会好鞋。牛扒肉质得嚟有弹性。汤品方面酥皮磨菇汤略带咸味,不过酥皮脆爽;炖汤则清甜清香,两者得高下之分。甜品部分,呢!心太软流心朱古力味重返嚟够滑;芝士蛋糕就半芝士半蛋糕,刚好平衡味道;豆腐花嘅香滑入口即化!雪糕款款要赞,尤其系Häagen-Dazs嘅果仁口味,想完美收尾?嚟杯牛奶布甸你就知道啲咩叫做滑嫩。写到呢度,个胃口又嚟咗,呢家餐厅,值得一试!🍮🍲🍣