实讲,啱啱行完街,想揾个地方叹返口茶,于是我就咁横冲直扑入咗Turning Point Cafe。实不相瞒,呢度嘅环境真系幽静得嚟又唔会太放,啱晒想食个悠闲午餐。首先叫咗份卡邦尼意粉,真系食到出奇。唔似开边霸市咁重奶味,倒系几得意咁带出啲烟韧嘅培根香,仲有芝士嘅幽香,正啦!再点上份清酒蟹肉海胆汁忌廉意粉,有冇搞错?份量多得嚟,海胆掂到不得了,鲜甜得滞,扁意粉吸晒啲汁液,每啖都滋味十足。甜品嘅铁板香蕉雪糕班尼,咬一口,热哄哄嘅香蕉撞埋冰芝芝嘅雪糕,顶级爽💥随手再啜一啖Green Tea Latte,咖啡师拉花技术一流,抹茶香得咁天然,啜一啜,苦中带甜,写意㖞!要拣最掂嘅餐点,莫过于个靓仔沙地亚美哥。个软壳蟹快响口入面脆嘅,个牛油果滑嘅,插实嘅虾夹埋嚟简直系人间至味。言归正传,Turning Point Cafe嘅食物同服务都实有水准,下次还攞班友一齐黎试!👫🏼🍴✨