2019-08-18 1136 浏览
今日食完午饭,打算搭地铁返屋企,行经呢间店,心想自从出黎做野后,都没冇机会帮衬它了,以前儿时爸妈好多时都会去尖咀店买入面的花生朱古力,佢地既花生朱古力真系好好食。今次黎到就睇下有咩好野食先。我入到去见到佢有曲奇饼,就打算买一磅曲奇,原来曲奇唔包花生朱古力,但我要求底下,个店员都放左几粒花生朱古力俾我,真系好!好耐冇食的朱古力花生味道依然咁好食,花生又香脆,朱古力香甜,真系十年如一日咁好食!反之曲奇就冇咩特别,佢款式唔算多,都有杏仁同一些生果响面头,但曲奇本质似乎一式一样,只系松化,没有脆口的。有些深啡色的曲奇都唔知佢系朱古力定咖啡,因为完全食唔到,都只系牛油曲奇味,我觉得佢真系要落返啲功夫先得,比起我在美孚的某饼店,呢度啲曲奇真系一啲都唔凸出,仲要贵过人十蚊,但味道系好食的,只系款式单一而已。

2019-08-10