2021-10-13
近年我都几钟意食辣,间中就要食一餐。呢度唔系特登去揾,只系跨区买𩠌时路过 坐底见到另一枱个锅好香好吸引,就跟人叫 由于系星期六,无午餐收费。午饭时间食正餐牌价钱,觉得有点贵 😅锅底后逐样加钱。最少要加5项。最后叫左两个肉,三个配菜。单一个锅$200左右。不包饭和饮品。香辣锅上枱。味道真系好有北方家乡菜嘅风味。香料辣度,真系近期食过最好嘅味道 不过材料就孤寒啲,每样都系得少少。加碗白饭,真系无得顶 食完有种齿颊留香同令人回味嘅感觉食完想试吓其他食物,就叫左 凉拌豆花米线。初头以为米线系用豆腐做 原来只系放上面。捞米线个汁几开胃,酸酸辣辣的。都几特别 总括然而,食物唔错。不过以午餐来说就唔系太抵食。乜都唔包仲要加一服务费。好多人午餐都系只叫一碗米线,快快食完就离开。
坐底见到另一枱个锅好香好吸引,就跟人叫