2021-12-27
早几日约咗朋友喺屯门食晚饭,我哋两个人未够7点就去食但都要等位,可能因为舖头太细,好彩都只系等左大约十分钟~见呢间餐厅嘅名都系主打喇沙,所以就叫咗个珍宝喇沙濑粉沟米粉试下,另外叫左个猪软骨饭(多汁)share~猪软骨饭三分钟就黎到,本身个饭配左肉燥汁,但一入口发觉啲肉燥系冻既😐 我地就问店员,店员摸一摸个碗跟住话帮我哋换咗佢,然后拎返俾我哋果阵同我哋讲唔好意思,咁岩个炉坏咗🙈肉燥热食味道正常返好多😅肉燥都几多肉碎,肉碎唔会太肥,味道偏甜,个汁比较稠,如果加啲冬菇香啲就更好啦!感觉宜家斋肉有啲寡~而猪软骨炆得唔够淋,肉比较韧,软骨都比较硬身,麻麻地🙈🙈喇沙等咗大约十五分钟先有,即刻试下个汤底,但个人认为比较稀同比较淡,椰味偏重唔够香~配料嘅鱼蛋同龙虾丸都正常,墨鱼丸几弹牙但系有啲雪味🙈 肥牛比较韧,整体其实都一般😅😅对我嚟讲试一次就够😅😅
肉燥热食味道正常返好多😅
猪软骨饭
而猪软骨炆得唔够淋,肉比较韧,软骨都比较硬身,麻麻地🙈🙈
珍宝喇沙
对我嚟讲试一次就够😅😅