2022-05-19 1306 浏览
总结先放在开头:打卡可以黎,带小朋友可以黎,如果单纯为咗食好野就不必了当日为咗转下心情,黎迪士尼食下特色点心,特色点心需要提前预约,我地点左大部分:同家乡煎薄饼一只味道,系用模具压出黎,比较厚,都算点心入面比较好食既,咸咸香香,但上台五够热辣。其实本身上食评网见到d相,都觉得外形五系好美观但实物睇落系ok既,两款包都系甜馅,不过不失。豆沙包,又系不过不失的味道,打卡专用。呢个菜肉包就真系有d失望,首先个包本身就细,然后入面个馅仲少,小笼包既馅都多过佢,好无存在感,可以五点叉烧包,不如酒楼普通叉烧包天鹅酥反而系成餐点心最好食既,够香酥热辣最后全餐最伏,三色冻糕,个样已经模糊唔够靓,仲要食落又无奶香味,三只好似差唔多味,但实在食唔出咩味,隔离个士多啤梨仲好食d我记得三色冻糕都几贵下,千祈唔好嗌好彩事先都系为咗打卡先黎,系无失望既,符合期望,不过成餐都五平既,话晒喺迪士尼入面,大家可以参考下再决定
总结先放在开头:
打卡可以黎,带小朋友可以黎,如果单纯为咗食好野就不必了
迪士尼特色点心

米奇煎薄饼

迪士尼Duffy&ShellieMay甜包

其实本身上食评网见到d相,都觉得外形五系好美观
但实物睇落系ok既,两款包都系甜馅,不过不失。

唐老鸭黛丝鸭豆蓉包

豆沙包,又系不过不失的味道,打卡专用。

绿色小人菜肉包

蚝汁叉烧猪仔包

叉烧包,不如酒楼普通叉烧包

荔蓉天鹅酥

天鹅酥反而系成餐点心最好食既,够香酥热辣

Tsum Tsum 三色冻糕

我记得三色冻糕都几贵下,千祈唔好嗌

米奇煎薄饼
蚝汁叉烧猪仔包