2022-03-02 205 浏览
系某apps见到依间茶饮店有优惠 见得闲就决定试下。位置比较不起眼 位于一条巷内 对出既大路都唔算系多行人既地方 而后面则有一间IVE 相信依间主要都应该系走学校生意, 而依家疫情关系都冇乜学生 ,所以其实都几冷清。 menu款式都几多 价钱都比较中等。 同时见到到店内都会有售卖一啲蛋糕盒子。由于天气都比较冻 所以就叫左杯热饮 「松印桂花乌龙」($21) 唔洗等好耐就有 。 味道方面 其实唔系好饮得出桂花味 而乌龙味其实都比较淡但都饮得出既 味道总体黎讲唔会话好难饮 都唔会系好饮𠮶只 解渴既话都仲可以接受😅 不过卫生方面个人觉得绝对需要改善一下可能因为人流比较少 所以见到职员拉低哂人罩咁 当有客人买饮料𠮶阵都会带番既 不过问题系 另一位职员系入面整野饮𠮶阵 都系 唔带口罩😨 拉低左黎整😨 系依家疫情严重既时候仲咁样 真心得人惊同超级唔卫生 而俾完饮品客人 职员继续系入面水吧位都系唔带口罩 唔知系因为佢食饭时间定咩啦 但都系行黎行去咁 。 另外 见到店内既decoration 都蒲满尘😅 唔系一日半日既感觉 相信都冇清洁好耐感觉唔系咁干净😅😅

松印桂花乌龙

不过卫生方面个人觉得绝对需要改善一下