2023-05-26
前排鱼汤拉面个风吹到咁大,路过见到唔洗排队,一于就入去试下。⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯✿ 鲷沾面|$148侍应话个汤如果冻左可以叫佢地帮手翻热,呢一个服务抵赞。上枱既时候个面仲会喷烟,好吸睛。但系,个汤超易冻🫣食两三啖就已经冇晒温度,应该系个碗唔够保温啦,于是我就叫侍应帮我翻热左一次,食两三啖又冻番,都唔好意思系咁叫佢帮手翻热😥😥味道浓郁,鲷鱼味重。至于个面….我会形容佢系超市买到好普通果一只波浪形既刀削面….原完系果一只口感,个人就唔太中意,而且佢会痴埋一旧,夹佢落碗汤度有少少辛苦。店员推荐食法:加炸干葱增加口感、食到后期落青柠汁解腻、最后可以叫佢哋加清汤饮埋碗汤。✿ 鲷白汤|$138汤底系有打泡既,所以比较挂汁,冇鱼腥味,味道算不上鲜甜。碗边有啲柚子蓉,店员推荐食到一半既时候加落汤度会令到碗面更清新,食到另一种风味。加左柚子蓉之后会令到个汤变得甘甘地,都叫做令到碗面冇咁单调。面质偏幼但够弹牙。✿ 日式炸鸡|$48有3大旧,咬开干身冇肉汁比较失望😢然后配埋咖哩粉…感觉更加干。⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯总括然而,味道一般,价钱都算比较进取,如果沾面既汤配汤面既面可能会开心啲~
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯
✿ 鲷沾面|$148