公司一个月有一个礼拜五系half day off🤭撞正旧同事今日放假就决定去试下嚟间超人气cafe~本身仲谂住闲日仲要1点几应该唔会太多人,但系原来香港系长期都多人!条队都目察有12-16个人🙄 好彩有个靓仔waiter好贴心派风扇仔,如果唔系应该会热到溶咗。等左40分钟左右终于入得! Contrast店员安排好座位就去收银叫食物。 今次叫嘅都系跟网上面最多人介绍嘅食物。Flat White拉花靓,咖啡味都几香,冇酸味,但未到好出位。朋友叫左抹茶latte,佢话一般。墨鱼汁扁意粉伴蟹籽,嚟个系朋友想试嘅。味道出乎意料地好食😋意粉硬度适中,有几件鱿鱼圈。挣扎咗一排叫多士定窝夫好,最后都系想打下卡叫左糯米窝夫配自家制牛奶雪条。窝夫比平时食嘅硬,几有口感。牛奶雪条就算影咗一阵相都未溶🤭好神奇~ 不得不提系隔离嘅一pat生牛乳cream,佢系唔甜嘅但系好重牛奶味,配埋窝夫食仲好味。份量都几多,但系个窝夫cp值唔算高,小贵。鸡蛋布甸配house expresso系今餐最中意嘅😛 本身见到价钱都几贵,预咗都只系打卡用,无谂过系我最想encore嘅。靓仔waiter仲有提我地唔好落晒expresso

今次叫嘅都系跟网上面最多人介绍嘅食物。

Flat  White

墨鱼汁扁意粉伴蟹籽

糯米窝夫配自家制牛奶雪条

鸡蛋布甸配house expresso系今餐最中意嘅😛 本身见到价钱都几贵,预咗都只系打卡用,无谂过系我最想encore嘅。靓仔waiter仲有提我地唔好落晒expresso,否则会好苦。布甸同cream好滑,单食都唔会好甜,落左expresso真系升华咗!一次过食到expresso同鸡蛋同焦糖味!

牛奶布甸配house  expresso

整体上几好食,会想等人气过咗再encore~
2020-08-21
Flat  White