2014-02-16 926 浏览
有一次,从朋友的po中看到一些车仔面的照片,因地点对我黎讲算近,今个星期日就不妨试试! 地点唔难揾,铺位唔大,不过铺前摆了几张台,我看坐满时迫迫地也可坐20人左右 环境算可以吧,尤其是厨房,开放式,一眼睇到啲野靓唔靓,干唔干净!坐低叫左两碗面, 一碗幼面清汤加腩汁,𩠌叫左咖啡鱿鱼同牛坑腩。清汤好味,算清甜,牛坑腩够腍,香,甜,好味! 咖啡鱿鱼呢? 鱿鱼正正常常啦,不过个汁就有惊喜! 超辣! 劲!另一碗叫左猪红,鱼蛋,猪皮同猪肠,总括而言,味道几好,尤其是个猪肠,好干净,香甜! 满足!其实,我好怕食车仔面的,因为街边大部份车仔面的味道都比较差, 连汤也不算汤,只是一些味精水。比廿几三十蚊都唔知食紧乜! 但这间车仔面确实不错,食完完全唔口喝!价格也大众化! 大家去开元朗不妨试试啦!后记: 以车仔面黎讲,佢地上菜速度算好慢, 因为佢地整车仔面好似整日本拉面咁,每样𩠌都慢慢放落碗面道,对于唔赶时间既我黎讲,我反而几欣赏!

2014-02-16