味道传统, 即系味浓, 有D怀旧FEEL, 但我OK噃~ 服务一般啦~我妈咪最想试”特色台面趐汤蒸鱼 (山坑鲩鱼)” , 夜晚嚟到食饭先至知只得午市供应~ 我妈咪有D失望啰~是晚食咗7个𩠌(1.) 顺德煎酿尖椒 : 我唔食辣, 但系原来同青椒一样, 唔辣嘅, 煎香好味~ (2.) 青芥辣白灼鱼皮 : Wasabi青芥辣味好重, 鱼皮超爽脆, 以姜葱切丝及花生粒凉拌, 头盘必吃~(3.) 趐汤龙牙蚌煮水瓜 : 哗~ 个趐汤超香浓, 蚌同水瓜都入晒味, 超好味呀~(4.) 咕噜肉 : 一般(5.) 煲仔红烧鱼咀 : 其实系红烧两整个巨鱼头(分为4件), 好香口, 炸到D鱼腮骨好香口又好脆~ 正~ 不过我唔食鱼头嘅, 食晒D香口炸鱼腮骨就放弃咗个鱼头啰~(6.) 煲仔炒鱼肠 : 个个都觉得鱼肠有少少苦味又太油腻, 但我依D超爱鱼肠人士, 实觉得正啦~ 又多鱼肠又多鱼膶, 成大半煲我食晒, 最好就系得少少蛋多多鱼肠吖历~ 食完腻晒但又好满足噃~(7.) 铜盆蒸污糟鸡 : 上台时先至打开面头张钖纸, OK啦, 但系油左D, 系用搓碎红枣出味, 味道特别~无生果或糖水送嘅~ 差~感觉有点偏贵,

是晚食咗7个𩠌

(4.) 咕噜肉 : 一般

无生果或糖水送嘅~ 差~

感觉有点偏贵, 是晚4个人埋单$803

正~ 原来同青椒一样, 唔辣嘅~
正~ 鱼皮超爽脆, 头盘必吃~
个趐汤超香浓~
咕噜肉 : 一般
食晒至记得影相呀~ 好香口, 炸到D鱼腮骨好香口又好脆~
又多鱼肠又多鱼膶
铜盆蒸污糟鸡 : 味道特别~
最想试”特色台面趐汤蒸鱼 (山坑鲩鱼)”, 只得午市供应~
2010-09-22
正~ 原来同青椒一样, 唔辣嘅~
正~ 鱼皮超爽脆, 头盘必吃~
个趐汤超香浓~
食晒至记得影相呀~ 好香口, 炸到D鱼腮骨好香口又好脆~
又多鱼肠又多鱼膶
  • 青芥辣白灼鱼皮