2021-06-22
星期日晚7:00松啲嚟食酸菜鱼放题,呢度食嘢系有次序嘅…… 首先第一步会上4款小食,包括虾多士,甜酸元贝、凉拌苦瓜同凤爪。我觉得虾多士最好食,炸得够香脆👍🏼 个苦瓜应该加咗话梅粉,味道怪怪地😅 元贝同凤爪就普普通通啦⋯⋯第二道菜会上剌身拼盘,有三文鱼、虾、北寄贝、带子同油甘鱼,尚算鲜甜😋 (注意⚠️ 剌身拼盘系冇得encore!)到第三味会上酸菜鱼,鱼片够滑,份量都多,不过味道就一般。食完个酸菜鱼就到火锅,你可以选择转汤底,我哋转咗牛骨汤,汤底好淡冇咩味。火锅配料海鲜拼盘,包括蚬、虾、鲍鱼、元贝同青口,都算新鲜嘅。不过注意⚠️ 海鲜拼盘又系冇得encore嘅!其他仲有牛肉、猪肉、炸鱼皮、响铃、鱼皮饺、韮菜饺、墨鱼丸、虾丸同蔬菜拼盘。食完以上所有食物,其实都饱咗八成,想添食蔬菜同鱼皮饺,点知佢话菜同所有丸、饺都冇晒。其实都几搅笑,呢度食物款式已经唔算多,又话做放题,点知食完一个round就已经呢样冇𠮶样冇🤣⋯⋯顺带一提,汽水🥤乌龙茶🧃啤酒🍺红酒🍷白酒🥂同梅酒🥃系任饮嘅,最后每人仲有一杯雪糕!呢度环境同服务就正常嘅,收费每位$275+10%,三个人就九旧水松啲,可以食到10点!
到第三味会上酸菜鱼,鱼片够滑,份量都多,不过味道就一般。