礼拜五夜晚,同d同事饮完啤酒,之后自己想食辣嘢。有朋友推介同埋近,就拣咗呢间。利申:一个人前往,不过当时店铺里只有2~3台客。初头冇咩唔好的感觉,睇menu的时候个经理(?)跑过来问饮咩茶,因为啱啱饮完啤酒,就不想再饮嘢,只想简单食个饭。于是就话唔饮茶,嗌咗一个𩠌加一个白饭,服务生应该系兼职,不知点落单,经理就教佢,之后冇拉拉加咗句"唔饮茶喔",语气轻飘畀人感觉好差。之后走过来畀我的落单,又系度评论我嗌的𩠌"xx𩠌,好啊~",评论唔紧要,但系语气又系咁。分量不多,一个人够食。我都识做,快手快脚食完准备买单,打咗单出来我都未讲嘢,佢又加咗句"冇收你茶介噶",语气又系畀人感觉唔舒服。加埋服务费,158。准备畀钱时,我事先并唔知道可不可以畀信用卡或者八达通,于是就攞出银包准备攞卡。佢又开声了,"唔该睇睇先啦",一张纸上边写住消费200以上先收信用卡。评论: 间嘢中规中矩,唔系好出色但都唔算差,钟意食麻辣的朋友可以试试,真系好麻好辣。不过都抵不过一个职员的服务态度,可能佢的性格就系咁,但我唔钟意。我一定系饮醉酒,先去呢间餐厅食饭。算了,永不再帮衬。

算了,永不再帮衬。
2022-06-10