2019-05-21 246 浏览
今日系打风季节10号风球,终于等到落到8号,当然就即刻想落去楼下食返个餐啦,但系因为好多地方都已经 收工或者系冇得买嘢食,唯独就系这间酒楼侧边的餐厅重有开,所以我哋今次就决定试试,我哋一直冇去试,就惊又中伏嘅心态,但系食完之后有意外觉得唔错。虽然卫生就一般般,但系都可以接受嘅,今次打风佢竟然有个打风餐,我哋最后就叫咗一个三丝炒面,一个 小炒王套餐, 大约你都系预返58至68蚊有饮品,价钱已经畀我心目中平好多,因为始终都系打风关系。待应都几好,畀一杯水畀咗筷子我哋,今次可能因为我哋差不多八点钟先落到去,人就唔算多,所以等咗大约15至20分钟嘢食就嚟到。三丝炒面畀我心目中好大碟,而且味道都好好食,三丝份量够多酱汁唔会话好咸,炒面都炸得几好, 而且唔太油。 之后小炒王嚟到,味道就一般,虾同带子都唔算十分之新鲜,但系已68蚊嚟讲都可以接受,白饭只属一般但系够大碗。饮品方面冻奶茶好甜,但幸好仲有少少茶味,柠檬茶完全失望,柠檬唔好味,所以更加之难,饮饮咗一啖之后就放弃。