2021-01-06
其实大食妹都几钟意食泰国野嫁之前见到坚尼地城嘅Cafe Siam好似唔错, 就同屋企人试试<原只泰式烧春鸡>我哋嗌左原只泰式烧春鸡呢只烧春鸡好香, 鸡皮系脆皮嫁, 可惜鸡肉比较瘦, 如果唔系应该更好味烧春鸡同泰式甜辣酱好夹, 大家可以一试<镬炒青胡椒红葱牛柳粒>镬炒青胡椒红葱牛柳粒都唔错, 本身以为好辣, 原来系偏咸嘅又几特别㖞<泰式飞天通菜>食左咁多肉, 当然要食返份泰式飞天通菜通菜好脆好有镬气<暹馆大虾金边粉包蛋>暹馆大虾金边粉包蛋就一如既往咁好食到停唔到口味道酸甜偏酸, 开胃之选<Mai Thai>食野又点可以唔饮野? 但大食妹一饮就后悔啦药水味<杂果清新梳打>妈妈饮嘅杂果清新梳打味道唔错, 但价钱偏贵<荔枝薄荷梳打>荔枝薄荷梳打味道几fresh, 但同样价钱偏贵, 性价比唔高<芒果黑白糯米饭>食完晚饭又点可以唔嗌个芒果黑白糯米饭呢软糯嘅黑白糯米系热辣辣㗎, 配搭鲜甜芒果同椰汁, 为呢个晚餐画上完美嘅句号
<原只泰式烧春鸡>
<镬炒青胡椒红葱牛柳粒>
<泰式飞天通菜>
食左咁多肉, 当然要食返份泰式飞天通菜通菜好脆好有镬气
<暹馆大虾金边粉包蛋>
<Mai Thai>
食野又点可以唔饮野? 但大食妹一饮就后悔啦药水味
<杂果清新梳打>
妈妈饮嘅杂果清新梳打味道唔错, 但价钱偏贵
<荔枝薄荷梳打>
<芒果黑白糯米饭>