2018-11-20 630 浏览
Lunch Time黎到佐敦揾野食。呢间「秘」,主打吉列牛。其实佢荃湾有分店。佐敦呢间全日可以订位,而荃湾果间只系日头先可以订位。铺头设计好简洁。坐低就比冻水我地啦!板烧吉列牛$108,午市可以加$20配做定食,而晚市就要加$38,但如果要埋个樱花金鱼汤就加$58另外仲有松露吉列牛$148,同样都系咁样加做定食。其实佢有个板烧安格斯牛套餐,都系收$108。如果唔食系咪无野食,又唔会,因为佢有个芝士吉列豚肉套餐$78、浦烧原条鳗鱼饭套餐就$78,同样套餐可以加钱转定食既。小食都有另外叫既,仲有D特别既饮品(日式姜啤、澳洲姜啤、澳洲青柠梳打、水蜜桃汽水、樱花汽水、青提汽水、苹果碳酸同绿茶汽水),全部都系$26/支,而罐装汽水$12/罐!咁我地叫左个板烧吉列牛,原本有个白饭跟既,但想试埋个樱花金鱼汤,所以加左$58,要呢个定食。呢个定食,个饭系秘之饭素,姐系有紫菜捞既饭。仲叫左另一个板烧安格斯牛套餐,就有个白饭跟既。另加多个野菜锅$38,如果想多饭,系可以同店员讲既!店员话烧之前系用呢粒既油脂搽满个石板度架!可能个店员见我笨手笨脚,直接帮手烧个脂肪。一边烧,一边有阵阵既香气,之后店员话用动物
佐敦呢间全日可以订位,而荃湾果间只系日头先可以订位。
铺头设计好简洁。坐低就比冻水我地啦!
另外仲有松露吉列牛$148,同样都系咁样加做定食。
其实佢有个板烧安格斯牛套餐,都系收$108。
呢个定食,个饭系秘之饭素,姐系有紫菜捞既饭。
仲叫左另一个板烧安格斯牛套餐,就有个白饭跟既。
另加多个野菜锅$38,如果想多饭,系可以同店员讲既!
店员话烧之前系用呢粒既油脂搽满个石板度架!
可能个店员见我笨手笨脚,直接帮手烧个脂肪。
一边烧,一边有阵阵既香气,之后店员话用动物脂肪就会香D,之后仲帮手烧埋个set,可能无乜人。
野菜锅冬菇、金菇、萝卜、鱼蛋。用左牛骨汤底做个野菜锅。
虽然系安格斯牛,但都算好唔错,有嚼口,有脂肪牛味,唔会太差。
外型就系一条金鱼咁,而金鱼饺个内心,就系我地虾饺既味道。
想试记得加定食,因为单点就要$48。
但系个板烧吉列牛令我有D失望,因为同个安格斯牛,差不多味。
糖水蛋唔重蛋味,一般。
食到咁上下,店员会换一换个蜡,等个石板保持热度,直至你烧完为止。
以上全部免收加一。
2018-11-20
午餐