2017-07-11
好有老香港感觉的店面叫了个焗猪扒饭,呀姐好友善,落单时话「今日焗猪好靓呀,送个例汤你饮,要中定西汤?」我拣左个中汤,青红罗白汤,好有家庭味道!焗猪即叫即焗,等左10几分钟,无问题!上枱时已经饭同猪扒倒左上碟个焗猪扒饭同平时大X乐个种西式既味道唔一样, 首先个炒蛋饭底,饭比较霖,味道不似炒饭反而似细个呀婆整既鸡蛋蒸饭,茄汁都唔系平时点薯条茄汁既味,应该是鲜茄加青芹既味。猪扒好大旧,粉浆厚,肉偏肥所以霖身。总之,我会形容佢系中式既焗猪饭。可能我钟意同惯左西式大X乐既味,而且本人喜欢粒粒分明既饭,所以唔系我杯茶 (不过可能有人会喜欢呢种中式既味,各有各喜好吧)要一提是份量非常多,2人食都足够有余第二日买左个外卖粟米班块饭,份量一样好多。鱼都有4~5块大大旧鱼肉都好足,唔会只有炸粉。炸得唔错,外卖拎走15分钟后食都仲觉鱼好脆。个汁是盒装那个甜粟米。 成个汁偏甜。 可能我钟意咸既粟米汁,所以都唔系我杯茶。总结,2 个饭都唔系好arm 我胃口, 不过又唔可以话佢难食,可能只是各人口味唔同。小店经营呀姐友善,街坊生意,见到好多呀叔去开饭。
好有老香港感觉的店面
我拣左个中汤,青红罗白汤,好有家庭味道!
焗猪即叫即焗,等左10几分钟,无问题!
上枱时已经饭同猪扒倒左上碟
个焗猪扒饭同平时大X乐个种西式既味道唔一样,
茄汁都唔系平时点薯条茄汁既味,应该是鲜茄加青芹既味。
猪扒好大旧,粉浆厚,肉偏肥所以霖身。
要一提是份量非常多,2人食都足够有余
小店经营呀姐友善,街坊生意,见到好多呀叔去开饭。