2024-01-08 311 浏览
话你知,今日我去咗一间可以话系传统北京菜嘅地方食饭,老板竟然亲自迎接咗我哋!首先,个北京烤鸭真系揸得好正👍!啲皮焗得脆卜卜,啖啖肉又松软,夹埋饼、青瓜同葱一捞,𠮶口感实在太正喇!一啖落肚,冇得输!再讲下啲小食,你话小食都小事?咁你就大错特错喇!呢度嘅青瓜条卷肥腩🥒,佢个脆嫩香辣,真系攞哂分!而啲麻油海蜇皮滑溜溜嘅,打得一只巴掌都响,弹牙得嚟又够晒咬劲。我讲你,呢啲根本系小食嘅灵魂所在!至于另外啲招牌菜,我话你话只松子黄鱼嘅香酥脆,试过你就知!鱼肉亦都弹牙香滑,真系食落好过瘾。每样菜式讲真,都充满咗惊喜。最后,要提一提服务生,佢哋服务态度超级好,绝对嘅心机美食👌,令人一试难忘。总括嚟讲,味美价廉,呢间我会推介俾我啲劲揪嘅食友!