Curry Boy (大围)评分:🌝🌝🌗🌑🌑店家以熟成咖哩作招徕,老实讲真系唔知咖哩点「熟成」,睇餐厅既「访问」话咖哩煮完会摆系度12小时,所以就系熟成。摆系度就系熟成的话,我打包外卖返黎夜晚先食系咪都可以话熟成了几个小时?而且就算肉类,都无听过熟成12小时咁少。之后见到好多「食评」都用呢个concept黎sell又赞呢间野,我觉得好突兀。另外餐厅有点隔涉,系份量好少而且味道算不上特别出色之下,收费偏高。日式咖喱强烈建议去食坐忘。🆗黑毛猪肉饼 ($98): 咖哩不属于任何一种传统咖哩菜系。味道好甜,带有酸味,辣度适中,仲有各种香料,但可惜组合起来感觉怪怪。质地偏稀。猪肉饼外脆内松。白饭唔知点解要压到咁扁,想看起来多一点?但牺牲了饭既松软度。整体份量太少,我食量唔大都系刚刚去到唔饿既界线。而且呢个地点呢个价钱性价比不高。🆗黑啤牛肋肉 ($108): 牛肉几淋,味道ok。环境🖼️:小店有8个室内座位。因为系open kitchen,觉得冷气不足。装修偏型格风。走时候先发现原来地上湿了一片,整湿了我条长裙。服务🧍🏻:不止装修,连员工都系走型格路线,一打开门入去见到得8个座位但有4-5个员工在
[多国菜🥘] Curry Boy (大围)
评分:🌝🌝🌗🌑🌑

🆗黑啤牛肋肉 ($108): 牛肉几淋,味道ok。

服务🧍🏻:不止装修,连员工都系走型格路线,一打开门入去见到得8个座位但有4-5个员工在厨房。餐厅提供冻水很贴心。付款方式只接受现金或payme。