2024-12-15
Curry Boy (大圍)評分:🌝🌝🌗🌑🌑店家以熟成咖哩作招徠,老實講真係唔知咖哩點「熟成」,睇餐廳既「訪問」話咖哩煮完會擺係度12小時,所以就係熟成。擺係度就係熟成的話,我打包外賣返黎夜晚先食係咪都可以話熟成了幾個小時?而且就算肉類,都無聽過熟成12小時咁少。之後見到好多「食評」都用呢個concept黎sell又讚呢間野,我覺得好突兀。另外餐廳有點隔涉,係份量好少而且味道算不上特別出色之下,收費偏高。日式咖喱強烈建議去食坐忘。🆗黑毛豬肉餅 ($98): 咖哩不屬於任何一種傳統咖哩菜系。味道好甜,帶有酸味,辣度適中,仲有各種香料,但可惜組合起來感覺怪怪。質地偏稀。豬肉餅外脆內鬆。白飯唔知點解要壓到咁扁,想看起來多一點?但犧牲了飯既鬆軟度。整體份量太少,我食量唔大都係剛剛去到唔餓既界線。而且呢個地點呢個價錢性價比不高。🆗黑啤牛肋肉 ($108): 牛肉幾淋,味道ok。環境🖼️:小店有8個室內座位。因為係open kitchen,覺得冷氣不足。裝修偏型格風。走時候先發現原來地上濕了一片,整濕了我條長裙。服務🧍🏻:不止裝修,連員工都係走型格路線,一打開門入去見到得8個座位但有4-5個員工在
評分:🌝🌝🌗🌑🌑
🆗黑啤牛肋肉 ($108): 牛肉幾淋,味道ok。
服務🧍🏻:不止裝修,連員工都係走型格路線,一打開門入去見到得8個座位但有4-5個員工在廚房。餐廳提供凍水很貼心。付款方式只接受現金或payme。